DriePuntNul

Slogan

Kansen bij Krimp

 

Veel besturen en scholen kampen met een terugloop van leerlingen en de daarmee gepaard gaande gevolgen. Johan heeft inmiddels op diverse plaatsen in Nederland leiding gegeven aan fusies, medezeggenschapstrajecten en vernieuwing van het onderwijs.
 
Fusieregisseur Primair Onderwijs
 
Onder de naam Fusieregisseur PO begeleidt, ondersteunt en adviseert Johan besturen en scholen bij fusieprocessen of andere vormen van samenwerking. Mede dankzij de inzet van Fusieregisseur PO wordt 'een noodzakelijke fusie' veranderd in 'een stevig fundament voor een nieuwe toekomst'. Ga hier naar Fusieregisseur PO.
 

 

 

Onderwijsvernieuwing
 
In het schooljaar 2012-2013 heft Johan namens Driepuntnul de aanzet gegeven tot de ontwikkeling van "De kleinste Brede School van Nederland" in Enspijk.
Het project trok de aandacht van Omroep Gelderland. Inmiddels groeit het aantal leerlingen op deze kleine school.
 Krimp en ICT
 
Kansen bij Krimp door ICT i.s.m. Kennisnet
Minder inkomsten, minder personeel. scholen in krimpregio's krijgen te maken met bijzondere uitdagingen. Ict toepassingen kunnen helpen bij het ontwikkelen van een gepersionaliseerde en betaalbare leeromgeving. Samen met Kennisnet informeert Johan besturen en scholen over de mogelijkheden en biedt hij ondersteuning bij de implementatie.
 

Krimp en Medezeggenschap

Begeleiding, advisering of informatie is altijd afgestemd op uw wensen.
Voorbeelden van ondersteuning:
- Advisering GMR bij besturenfusie en/of begeleiding bij inrichten medezeggenschap
  van de nieuwe organisatie.
- Ondersteuning bij opstellen medezeggenschapsstatuut en GMR-reglement.
- Bijeenkomst Krimp en de MR


Informatie Krimp op schoolleider.nu


Informatie Krimp op schoolleider.nu
Om alle informatie die via verschillende websites digitaal beschikbaar komt overzichtelijk te maken, heeft schoolleider.nu deze nieuwe pagina ingericht omtrent de krimpproblematiek. Zodat u als bestuurder of manager/schoolleider snel de antwoorden vindt op uw vragen.
Alle Krimp-informatie op een rijtje. Op de pagina Leerlingdaling van schoolleider.nu.
Wilt u informatie over de mogelijkheden of wilt u een afspraak maken?
Klik op het plaatje voor de contactgegevens.

 
 
 
 
 

Berichten van Johan


Gratis advies op maatVraag gratis vrijblijvend advies.  U ontvangt binnen 24 uur een reactie. Voor direct contact opnemen klik op de afbeelding.

Schoolleider.nu

 Een initiatief van Driepuntnul. Voor informatie, inspiratie en interactie ga je naar www.schoolleider.nu. Dé online ontmoetingsplek voor schoolleiders.


Schoolleider LinkedinAl meer dan 2400 (!!) leden met een onderwijshart discussiëren en delen kennis op dit online platform, dat door Johan wordt beheerd.