DriePuntNul

Slogan

Onderwijs en ictJohan ondersteunt en begeleidt besturen en schoolorganisaties bij het integreren van ict en multimedia in het onderwijs. Hierbij wordt dikwijls gebruik van de tools die Kennisnet hiervoor heeft ontwikkeld.
De basis voor een succesvolle implementatie van ict is de Vier in Balans Onderwijstool.Vier in Balans - videofragment

Bron: Leraar24


De wereld verandert, uw school ook?

Workshop voor bestuurders, bovenschools management en schoolleiders: 1 dagdeel

Interactieve presentatie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ict in educatief perspectief.
Hoe ziet de wereld van nu eruit en wat betekent dat voor ons onderwijs? En wat betekent het voor uw school / scholen? Is elke school vrij om de eigen koers te bepalen of is bovenschools beleid noodzakelijk?
Visiebepaling d.m.v. discussie en gevarieerde werkvormen.

Ict in het schoolplan

Workshop voor schoolleiders (en ict-ers): 1 dagdeel

De school is overtuigd van het belang van ict als middel om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten. Maar hoe implementeer je planmatig ict in de dagelijkse praktijk? Hoe zorg je ervoor dat de gemaakte plannen ook uitgevoerd worden? Een succesvolle implementatie vraagt visie en leiderschap. Deze workshop biedt handvatten aan schoolleiders om ict op succesvolle wijze te implementeren.


Onderwijsvisie met ict-doelen

Workshop voor schoolteams: 1 dagdeel

Workshop voor schoolteams, waarin met behulp van De Visieversneller van Kennisnet vanuit de visie op onderwijs wordt bepaald welke ict-doelen nagestreefd moeten worden. Na afloop van de workshop beschikt de school over een concreet uitgewerkt actieplan dat kan rekenen op draagvlak van het team.Ict-Bekwaamheid

Workshop voor schoolteams: 1 dagdeel

In deze workshop wordt het Kader van ict-bekwaamheid omgezet in bekwaamheidseisen, passende bij de eigen organisatie. Dit doen we met behulp van de Discussiestarter.
Naar: Ict-bekwaamheid Kennisnet


 

 

Vier in Balans Teamtest


Met de Vier in Balans onderwijstool van Kennisnet krijgt u inzicht in de stand van zaken wat betreft uw eigen ict- inzet of die van uw organisatie. Johan ondersteunt bij de afname en de analyse van het instrument. Het is een uitstekend middel om te gebruiken in combinatie met de workshop ‘Onderwijsvisie met ict-doelen’. Indien meerdere scholen van één bestuur deelnemen, kan een analyse op bestuursniveau worden gemaakt.


Social Media in de klas

Workshop voor leerkrachten: 1 dagdeel

Hoe kan ik social media inzetten in mijn klas?
Wat moet ik doen als een kind digitaal gepest wordt?
Levert social media een bijdrage aan de kwaliteit van mijn onderwijs?
Moet onze school ook op Twitter en Facebook?
Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens de interactieve workshop voor leerkrachten.


Ouderavond Verantwoord Online


Hoe begeleid ik mijn kind online? Wat moet ik doen als mijn kind last heeft van digitaal pesten? Hoe voorkom ik dat mijn kind op ongewenste sites terecht komt?
Welke games zijn verantwoord voor mijn kind?
Tijdens deze interactieve avond krijgen ouders en leerkrachten informatie over het gebruik van internet door kinderen, thuis en op school. Er is volop ruimte om ervaringen uit te wisselen en om met elkaar in discussie te gaan.Wilt u vrijblijvend informatie of een afspraak maken?
Klik op de afbeelding.


Berichten van Johan


Gratis advies op maatVraag gratis vrijblijvend advies.  U ontvangt binnen 24 uur een reactie. Voor direct contact opnemen klik op de afbeelding.

Schoolleider.nu

 Een initiatief van Driepuntnul. Voor informatie, inspiratie en interactie ga je naar www.schoolleider.nu. Dé online ontmoetingsplek voor schoolleiders.


Schoolleider LinkedinAl meer dan 2400 (!!) leden met een onderwijshart discussiëren en delen kennis op dit online platform, dat door Johan wordt beheerd.